God mat

I måndags kändes det som att sommaren vinkade adjö. Den där friska lite kyliga morgondaggen satt på fönstrens och i gräset när vi skulle åka till skolan.
Sonen brrrrrade lite lätt när ytterdörren öppnades och jag noterade till mig själv att mössa och vantar bör inhandlas snart.
Igår kväll och inatt trodde jag också att höststormarna hade börjat sätt in. Det regnade och blåste kopiöst mycket men faktiskt, under ett gosigt duntäcke, i mörkret, så är det bara hur mysigt som helst. Eftersom jag alltid vaknar varje natt någon gång mellan 02.30 och 04.30 så är jag mycket tacksam över att jag har en iPhone, eller ja, vilken smartphone som helst duger, för tänk hur tråkigt det hade varit att ligga sömnlös utan att kunna kolla av Facebook, nattens nyheter eller läsa in sig på en blogg.

Nu är jag åter igen så glad över att maken har börjat jobba i fiskhamnen. Detta betyder att vi har börjat äta fisk fyra till fem dagar i veckan vilket jag har saknat. Kvällens meny består av helgeflundra och marulk. Jag kokade lite färskpotatis och la marulken i en chillimarinad och helgeflundran doppade jag i ägg och vände i mjöl.
Till firren drack vi en Sancerre som vi fick i present i lördags då vi höll i en kräftskiva.

20120907-210837.jpg

En tanke på “God mat

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s