Lördag med ”Blind Dinner”

Några dagar sedan jag uppdaterade ser jag.
Vill helt lätt beskriva vad vi gjorde i lördags. Samtidigt är det ett kanontips på party med goda vänner.
Jag startade detta (då jag gjort detta för många år sedan i ett annat liv) men nu var det två år sedan med nuvarande vänner så lördagens tillfälle var på tiden.
Man är ett gäng vänner, par eller singlar spelar ju ingen roll, men för att kunna träffas lite oftare utan att det kostar skjortan att bjuda kan man göra som vi gör.

Säg att ni är åtta stycken. Bestäm att alla tar med sig det man vill dricka under kvällen plus valfria råvaror för ca 100 kr per person. Då menar jag att det kan vara vad sjutton som helst. T.ex två paket bacon, ett paket glass, två burkar tonfisk, en limpa, en burk oliver, lite jordgubbar, några ostar…. ja låt fantasin jobba.
Alla träffas hemma hos den som har kalaset för kvällen, säg runt klockan 15.00. Detta för att det inte ska bli för sent att äta för detta tar lite tid.
Efter lite mingel och öl/vin drar man lott. Lottdragningen går ut på att man delas in i tre olika lag. Ett förrättslag, ett varmrättslag och ett dessertlag.
Vi var åtta vid tillfället så vi trog två till förrätt, fyra till varmrätten och två till desserten men det gör man ju som man vill.
Då varmrätten är lite ”main” så får det laget välja råvaror först. Sedan väljer de andra två lagen. Ingen avslöjar något om vad man tänker göra.
Nu börjar förrätterna. Övriga gäster minglar och har sköj. Vi kollade t.ex travet på Fyran. När förrätten är klar äter man den och sedan är det mingel och varmrättsgängets tur osv.

Detta kan bli hur kul och/eller tokigt som helst. Oftast blir det fantastiska rätter. När man har mycket olika råvaror framför sig måste fantasin verkligen sättas på prov… och det hjälper.
Testa en Blind Dinner nästa gång.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s